Tarinani

9-vuotiaana aloitettu judoharrastus imaisi minut mukaansa jo heti alussa ja intohimoinen paneutuminen harrastukseen on tuottanut myös tulosta. Olen alle 21-vuotiaiden judon Suomen mestari. Menestys on tarkoittanut valtavaa määrää treenejä, leirejä, harjoitusotteluita ja kisoja. Kieltäytymistä kavereiden peli-illoista, sitoutumista vaativaan treeniohjelmaan, terveelliseen ruokavalioon ja säännölliseen elämänrytmiin. Tämän kaiken olen kuitenkin tehnyt enemmän kuin mielelläni. Olen tunnollinen harjoittelija ja sitoutunut urheilijaelämään täysillä. Vastoinkäymisiäkin on matkan varrelle mahtunut, mutta tiedän, että ne ovat osa huippu-urheilua. Motivaatio nousta kansainvälisiin kärkikahinoihin kumpuaa halustani olla aina vielä hieman parempi urheilija ja judoka.

Perhe, ystävät, koulu ja judo ovat muodostaneet elämäni tukipilarit, ja koen, että minusta on kasvanut tasapainoinen, suoraselkäinen, lupauksista kiinni pitävä ja rennon elämänasenteen omaava nuori mies. Vaikka judo on täyttänyt lähes koko elämän, on koulukin sujunut hyvin. Urheilulukio on nyt takana ja erityisesti matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opiskelu kiinnostaa jatkossa. Sitä ennen astun kuitenkin Puolustusvoimien Kaartin jääkärirykmentin urheilukoulun palvelukseen Santahaminassa lokakuussa – tulin valituksi saapumiserään, jossa aloittaa neljä judokaa ja kaikkiaan 75 urheilijaa 17 lajista.

Judo on ollut jo pitkään kaiken tekemisen keskipisteenä. Ja siellä ytimessä haluan judon pitää myös jatkossa ja tulla siinä parhaaksi. Tahtoa ja sisua minulla on vaikka kuinka paljon – maailmanmestariksi asti. Suomesta tie judon maailmankartalle ei ole kuitenkaan ihan yksinkertainen. Suomessa parhaat judoharjoitukset ja -treenit pidetään Helsingissä. Siksi seuraava luontainen askel omalla urallani on muutto Nokialta Helsinkiin sekä kansainvälisten harjoittelu- ja kilpailumäärien lisääminen. Kesällä 2021 pyrin mitaliotteluihin European Cup -kilpailuissa, joiden perusteella valitaan Suomen joukkue Luxenburgissa pidettäviin alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuihin. Muutaman vuoden päästä tavoitteena on olympiakarsinnat ja olympialaiset joko vuonna 2024 tai 2028.

Tiedän tarkkaan omat vahvuuteni harjoittelijana ja kilpailijana. Uskallan rehellisesti myöntää, että tekniikka on se, mitä minun juuri nyt pitäisi pystyä parantamaan. Muuten tie maailmanhuipulle katkeaa. Moni suomalainen judoka on lopettanut uransa, kun tie on noussut pystyyn eikä ura ole edennyt. Ehkä heillä on ollut sama tilanne kuin minulla nyt harjoitteluolosuhteiden kanssa. Ne eivät ole tarjonneet parasta mahdollista kehittymiseen. Tämä ei kuitenkaan minua pysäytä, nyt on vain panostettava enemmän, edettävä askel kerrallaan ja noustava aina uudelleen. Olen keskivertoa paljon sitkeämpi, motivoidun vaikeista haasteista ja haluni voittaa on kova. Koen, että lajina judo on kuin minulle tehty, sillä pitkäjänteisyys ja sitoutuminen harjoitteluun on se mikä judossa lopulta ratkaisee.